MATURANTSKA PARADA

________________________________________________________________________________

MATURANTSKA PARADA - OBVESTILO ZA MATURANTE DRUGIH PLESNIH ŠOL:

PRIJAVE POSAMEZNIKOV BODO MOGOČE PO PREDHODNI ODDANI PRIJAVI VAŠE IZBRANE PLESNE ŠOLE

Na podlagi plačila plesnih vaj, je izbrana plesna šola dolžna oddati prijavo!

________________________________________________________________________________

Bliža se največji, spektakularni, najbolj vesel in tradicionalni praznik plesa po Sloveniji in Evropi,

Maturantska parada 2018!

Pridruži se nam in postani del tega čudovitega dogodka tudi ti!

Se vidimo v petek,18. maja!MATURANTSKA PARADA 2017 - petek, 19. maja - od 9:00 do 15:00


Četvorka je bila v zgodovini morda res rezervirana le za dvorjane, a danes temu ni več tako.

Po zaslugi učiteljev plesne šole Urška je postala slavnostni ples maturantov, s katerim smo elitno četvorko iz plesnih dvoran prenesli na slovenske ulice in jo približali vsem ljudem.

MAPA08GWR

Ko pleše vsa Evropa!

Maturantska parada pomeni tudi veliko mednarodno promocijo. Parada poteka na vnaprej določen dan v mesecu maju.

Točno opoldne se na ulicah mest (ne glede na vremenske razmere) ob spremljavi Straussove četvorke iz operete Netopir zavrti množica maturantov iz cele Evrope.

V Guinessovi knjigi rekordov!

Z združitvijo več četvork na različnih lokacijah smo priplesali največjo četvorko na svetu!

Maturantska parada je od leta 2001 do danes v sinhroni ples povezala preko 300.000 maturantk in maturantov iz več kot 100 evropskih mest in 10 držav.

Tako se je kar devetkrat vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov!

Največji sinhroni ples na svetu - po zaslugi plesne šole Urška!

Pa vendar Maturantska parada pomeni veliko več kot še en Guinnessov rekord.

Parada je naše darilo vsakoletni generaciji maturantov in postaja tradicionalni praznik plesa za dijake po vsej Evropi.

Maturantska parada je za vse člane Plesne šole Urška Pro BREZPLAČNA!

Pridruži se nam in postani del tega čudovitega dogodka tudi ti!

Se vidimo v maju!


MATURANTSKA PARADA 2016 - petek, 20. maja - od 9:00 do 16:00

Na 16. Maturantski paradi so tudi letošnji maturanti in maturanti preteklih sezon, s podporo generalnega sponzorja Telekoma Slovenije ter s pomočjo Cockte, Salomona in Urške Pro, zaplesali v oranžno-črnih majicah, z dežniki in piščalkami. Iz zbornega mesta Gospodarskega razstavišča smo odšli na Dunajsko, nato smo pot nadaljevali po Slovenski cesti vse do Šubičeve ulice. Sam dogodek je tradicionalno obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in župan MOL Zoran Janković. ". Srečo je mladim, ki zaključujejo srednjo šolo, zaželel Zoran Janković: " Uživajte danes, to je vaš dan in vso srečo pri maturi". V življenju boste imeli sanje, in če vam bo kdo rekel, da niso realne, morate iti mimo njega in preslišati ta nasvet", je maturantom svetoval Pahor ter jim zaželel srečo.

Letos nas je v Ljubljani vreme nagradilo s soncem in prijetno temperaturo, ki so jo na dogodku soustvarjali DJ TIME, ZLATKO, NIPKE IN TRKAJ. Drugod po državah niso imeli toliko sreče z vremenom.

Mnogi maturanti so za Slovensko tiskovno agencijo povedali, da je glavni razlog za njihovo udeležbo na tem množičnem dogodku prav v tem; v posebnem doživetju: »To je treba doživeti. Želiva si še zadnjič odplesati četvorko«, je dejal dijak ljubljanske gimnazije Vič. »Tudi vreme nam je naklonjeno«, ga je dopolnila sošolka in soplesalka. Tudi maturantki ljubljanske srednje zdravstvene šole sta pohvalili dogajanje: »Super je, vzdušje je enkratno«, sta poudarili, a spomnili, da ju po zabavi čakajo izpiti in matura. "Super je, veseli smo, da se nam je uspelo prebiti čez štiri leta srednje šole, čeprav nas čaka matura," je za MMC dejala dijakinja. "Imeli smo srečo z vremenom, zato je ta dan le še bolj poseben," je dodala druga.

Samo v Ljubljani je letos zaplesalo 5468 letošnjih maturantk in maturantov ter maturantov preteklih sezon. Podatke drugih mest po Sloveniji in tujini še čakamo.

Maturantska parada se je odvijala v več kot 70. mestih:

- Slovenija - Ljubljana, Kamnik, Ivančna gorica, Brežice, Krško, Želimlje, Koper, Postojna, Ilirska Bistrica, Škofja loka, Kranj, Radovljica, Jesenice, Nova gorica, Ptuj, Idrija

- tujini - Srbija, BIH, Hrvaška, Makedonija in Črna gora.Ministrstvo za zdravje je z reparjem Zlatkom, na Maturantski paradi 2016, sodelovalo s promocijsko akcijo s ciljem preprečevanja tveganega in škodljivega pitja alkohola. Skupaj z inšpektorji, redarji in nevladnimi organizacijami so na terenu oz. v krajih po Sloveniji skrbeli, da bo ta dan maturantom ostal v lepem spominu in seveda s čim manj alkohola. "Ples je žur, ples je gibanje. Danes izrazite svojo energijo brez alkohola," je mlade v pozdravu opozorila predstavnica ministrstva Nina Pirnat.


MATURANTSKA PARADA 2015

V petek, 22. maja 2015, točno opoldne, smo ponovno odplesali največjo maturantsko četvorko na svetu, s podporo generalnega sponzorja Telekoma - Itak in UrškePro.

Iz zbornega mesta Gospodarskega razstavišča smo odšli na Vilharjevo, nato na Dunajsko in Slovensko cesto ter pri Figovcu zavili na Gosposvetsko ulico.

Mrzlo in deževno vreme tudi letos ni ustavilo maturantov, tradicionalno je po ulicah slovenskih mest odmeval tudi zvok piščalk. V petinsedemdesetih mestih Srbije, Makedonije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije je nekaj deset tisoč maturantov že 15. odplesalo največjo četvorko na svetu. V Ljubljani smo odplesali še polko in zabavo nadaljevali z Dj-time.

Maturantske parade so se letošnji in bivši maturantje udeležili, vsi z veliko željo po plesu in zabavi. Ne verjamete? Poglejte Video!

Maturantska parada je tako od leta 2001 do danes v sinhroni ples povezala preko 300.000 maturantk in maturantov, v več kot 100 evropskih mestih, v desetih državah in priplesala devet naslovov Guinnessovih rekordov.


MATUR_PARADA_11.jpg

logo-itakV_LJ_TURPlesna šola Urška pro

MATURANTSKA PARADA 2014


Vsem donatorjem se zahvaljujemo za njihove prispevke.

Slovenski, makedonski, črnogorski, romunski in hrvaški maturantje ter nekaj mest iz Bosne in Hercegovine je sinhrono plesalo največji Maturantski ples na svetu.V organizaciji URŠKE so maturantke in maturantje iz petih držav največjo četvorko na svetu poklonili vsem tistim iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Ukrajine, ki letos niso mogli plesati. Ob pomoči Drog Arta, Simobila in Telekoma je Maturantska parada zbirala donacije za ogrožena mesta.

MAPA14 06M

Po sporočilu koordinatorjev iz Donetska, da letos zaradi razmer v Ukrajini ni možnosti za izvedbo Maturantske parade in po katastrofalnih poplavah se je organizator odločil Maturantsko parado posvetiti vsem tistim, ki so se prijavili, pa zaradi izrednih razmer niso plesali.

Tako ostajata v veljavi obstoječa Guinnessova rekorda s 33.202 plešočimi na več lokacijah in 7.244 plesalk in plesalcev na enem mestu.

Četvorka je bila v zgodovini rezervirana le za dvorjane. Še dandanašnji je sestavni del tradicionalnih Dunajskih plesov. Po zaslugi slovenskih plesnih učiteljev je pri nas četvorka slavnostni ples maturantov. S prenosom na mestne ulice in trge smo ta elitni dvoranski ples približali ljudem, z združitvijo več četvork na različnih lokacijah pa priplesali največjo četvorko na svetu.

MAPA08GWR

Plesni šoli Urška gre zasluga, da je Guinnessova knjiga rekordov v Londona v začetku leta 2002 priznala novo kategorijo rekorda: istočasno plesanje četvorke na več lokacijah.Prvi Guinnessov rekord je padel leta 2002, do letos jih je Maturantska parada v kategoriji »največji sočasni ples« (Largest simultaneous dance - »Largest quadrille dance«) dosegla že šest. Guinness World Record v Londonu je priznal še novi rekord – »največja četvorka na eni lokaciji«. Maturantska parada si ga je v tej kategoriji priplesala že trikrat.

MAPA14 04M

Za ljubljansko četvorko so se maturantje prijavljali direktno preko spletne strani Maturantska parada 14. Maturantom iz Ljubljane, Kopra, Nove Gorice, Tolmina, Postojne, Ilirske Bistrice, Ivančne Gorice, Škofje Loke in Kamnika so se pridružila še mesta iz Hrvaške, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Makedonije ter Romunije. Preko 10.000 prijavljenih iz Srbije in 8000 iz Ukrajine žal letos ni plesalo.

Maturantska parada je darilo vsakoletni generaciji maturantov in postaja praznik plesa vseh sodelujočih mest. Vsebina prireditve presega GWR in z leti postaja pomembnejša od njega. Z organiziranim plesom smo dosegli vzorno druženje, navdušenje in veliko veselje mladih ob zaključku njihovega srednješolskega izobraževanja. Mladostno energijo in razigranost smo od preteklih neredov na ulicah preusmerili v četvorko.Vsako leto jih v živo spodbuja več sto tisoč obiskovalcev v Sloveniji in prav toliko v ostalih sodelujočih državah.

petek, 23. maj - GR in Slovenska cesta

09:00 prihodi na GR, prevzem opreme

10:30 odhod četvork na Slovensko c.

11.00 generalka, pozdravi, vključitev na urška.tv

12:00 največja četvorka na svetu

12:25 četvorke se odpravijo na GR

13:00 plesna zabava z Rock partyzani in DJ-timeom

18:00 zaključek

MAPA14 01M

Maturantska parada, je:

- praznik maturantov s svečanim sprevodom po mestnih ulicah,

- istočasni ples četvorke v mnogih evropskih mestih,

- glasba in ples, veselje, sprostitev, druženje po odplesani četvorki,

- darilo mesta in Urške vsakoletni generaciji maturantov,

- za člane plesne šole Urška brezplačna, za ostale pa 20 € po osebi.

MAPA14 02M

Ko smo pred trinajstimi leti četvorko prvič zaplesali v Ljubljani, si nismo predstavljali, da se bo množično plesanje preneslo po vsej Sloveniji in v sosednje dežele. Točno opoldne se s satelitskega ali internetnega radia oglasi Straussova glasba Fledermauss – Quadrille, ki je povezala v sinhroni ples:

- 25. maja 2001 - 3.128 plesalk in plesalcev v Ljubljani,

- 16. maja 2008 - 27.040 plesalk in plesalcev v 44. mestih 6. držav,

- 20. maja 2011 - 25.660 plesalk in plesalcev v 42. mestih 7. držav;

- 18. maja 2012 - 28.044 plesalk in plesalcev v 39. mestih 6. držav;

- 17. maja 2013 - 23.892 plesalk in plesalcev v 41. mestih 7. držav;

- 23. maja 2014 - 12.508 plesalk in plesalcev v 16. mestih Slovenije, Srbije,

Hrvaške, Črne gore, Bosne in Hercegovine, in Makedonije. V štirinajstih ponovitvah je Maturantska parada povezala v skupni ples 281.988 maturantk in maturantov v preko 108 evropskih mestih iz 10 držav in nam priplesala devet naslovov Guinnessovih rekorderjev.

MAPA14 05M

Maturantska parada 2013

je bila nesporni rekorder v kategoriji "Največji ples v dežju"V petek, 17. maja je v organizaciji Urške 58 mest iz osmih držav izzivalo nov Guinnessov rekord. Deževno vreme na Balkanu je odplavilo želje po zrušitvi rekorda.

Video Maturantska parada 2013.

Rekordna četvorka 2011 - VIDEO

GWR_11_2

ZAHVALA SPONZORJEM

logo-itakV_LJ_TUR

Plesna šola Urška pro

 • Prijava na e-novice

   
   
   
   

  Spol


   
 • Ostale prireditve

 • Kje se nahajamo

  Urška, več kot plesna šola
  Gospodarsko razstavišče
  Dvorana Urška

  Dunajska cesta 18
  1000 Ljubljana

  Tel.: 031 301 081

  E-pošta: info@urskapro.com

  Naše lokacije

© Urška, več kot plesna šola. Vse pravice zadržane. O nas